Hızlı yağ yakımının gerçekleştirilmesi için yapılması gerekenler hem sporcular hem de gündelik hayatta yağ miktarından şikâyet eden kişiler tarafından oldukça merak edilmektedir.
Vücudumuzda bulunan yağ miktarı, vücudun doğal yakıtı olarak adlandırılmaktadır. Vücut içerisinde bulunan yağ, kişinin enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Ancak yanlış beslenme, düzenli spor yapmama ve diğer birtakım faktörlerin bir araya gelmesi ile vücuda ihtiyacından fazla yağ depolamak hem çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilmekte hem de kişinin kendi fiziksel görünümünde mutsuz olmasına sebep olabilmektedir. Bu neden ile vücutta fazla miktarda bulunan yağların doğru yollar ile yakılması oldukça önemlidir.
Vücut içerisinde bulunan yağların bir kısmı vücut tarafından doğrudan yakılır. Ancak vücut sistemi ihtiyacından fazla bir şekilde vücuda girişi sağlanan yağları depolamaktadır. Depolanan yağ miktarının yakılması için doğal yollar ve doğal olmayan bir takım yollara başvurulmaktadır. Her iki yöntem içerisinde de en önemli olan nokta, kişilere özgü beslenme ve egzersiz programlarının oluşturulmasıdır.
Doğal Yollar ile Vücut Yağı Nasıl Yakılır?
Vücut yağının doğal yollar ile yakılması için yapılması gerekenler kısaca şu şekilde açıklanabilir:
Vücutlarında ki yap oranından hızlı bir şekilde kurtulmak isteyen kişilerin mutlaka dayanıklılık antrenmanları yapmaları gerekmektedir. Dayanıklılık antrenmanları koşu, yürüyüş, bisiklete binme gibi eylemleri bünyesinde barındırmaktadır.
Spor yapmaya başlayan kişinin vücudu, spor eylemi esnasında vücutta bulunan yağ miktarını yakıt olarak kullanmaktadır. 60 ile 90 dakika arasında yapılan kardiyo sporları neticesinde vücut zorlanmaya başlar ve yağ yakımı hızlı bir şekilde gerçekleşir. Ancak bu antrenmanların istenilen yağ miktarını yakabilmesi için antrenmanların düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir.
İnterval antrenmanları, vücudun uzun vadede yüksek tempoya alışması için yapılan antrenmanlardır. Bu antrenmanlar kısa sürelik ancak yoğun tempoya sahip olan antrenmanlardır. Kısa süreli gerçekleştirilen bu antrenmanlardan sonra uzun süreli bir toparlanma periyoduna girilmektedir.
İnterval antrenmanı esnasında vücut karbonhidratları yakıt olarak kullanmaktadır. Ancak antrenman sonrası toparlanma döneminde hızlı bir şekilde yağ yakımı süreci başlamaktadır.
Vücutta kas kütlesi oluşturmak, yağ yakımının daha kontrollü yapılmasını sağlamaktadır. Bu neden ile yağ yakmak isteyen kişilerin güce dayalı antrenmanlar yapması oldukça önemlidir. Ayrıca güce dayalı antrenmanlar sayesinde antrenman bitiminden sonrasında da vücut yağ yakmaya devam etmektedir.
Gündelik hayatta tüketilen besinler, vücudun şekillenmesi açısından oldukça önemlidir. Ancak besinlerin içeriklerinin ve tüketim zamanlarının doğru belirlenmesi, arzu edilen vücut görünümüne kavuşmayı sağlamaktadır. Bu neden ile antrenmanlardan en az 30 dakika öncesinde protein ağırlık beslenmek ve antrenman bitimlerinde kas glikojeninin yenilenmesini sağlamak amacı ile vücudu az miktarda karbonhidrat içerikli besinler ile desteklemek oldukça önemlidir.
Dinlenen kasın geliştiği bilinen bir gerçektir. Bu neden ile haftanın her günü egzersiz yapmak doğru değildir. En ideal spor programı haftanın 5 gününü kapsayacak şekilde düzenlenmiş olan programdır. Haftanın iki gününde dinlenmeye zaman ayırmak ve yeme programına sadık kalmak oldukça önemlidir.
Takviye Ürünler ile Vücudun Yağ Yakması Nasıl Sağlanır?
Vücut yağlarının yağ yakıcı takviyeler aracılığı ile yakılması, profesyonel olarak spor ile ilgilenenler ya da kendi uğraşları sonucunda amatör bir spor programı oluştan kişiler tarafından oldukça araştırılan bir konudur.
Yağ yakıcı takviyeler sporcu takviyeleri arasında en sık kullanılan ürünlerden biridir ve spor takviyeleri içerisinde karnitin olarak adlandırılmaktadırlar. Karnitin asıl olarak, vücut yağlarının yakıt olarak kullanılabilmesi için yağları mitokondriye ulaştıran aminoasitlere verilen isimdir.
Sporcu takviyeleri içerisinde kullanılabilecek olan iki çeşit karnitin vardır. Birinci karnitin çeşidi L-Karnitin olarak adlandırılır ve bu karnitin çeşidinin dışarıdan takviye olarak alınması mümkündür. İkinci karnitin çeşidi ise D-karnitin olarak adlandırılır ve bu karnitin çeşidinin biyolojik olarak bir etkinliğinin olmadığının ispat edilmesi ile dışarıdan takviye olarak alınması imkânsız bir hale getirilmiştir.
L- Karnitin Kullanımının Yan Etkileri Nelerdir?
L- Karnitin tüketiminin olumsuz etkileri genel olarak kısa ya da uzun vadeli olarak seyretmektedir. L- Karnitin’in bilinen en popüler yan etkileri şu şekildedir:
L-Karnitin’in yüksek doz kullanımı vücuttan idrar ya da ter yolu ile atılmaktadır. Bu neden ile yüksek doz kullanımı neticesinde idrar ve terde keskin kokular ve idrarda renk değişiklikleri açığa çıkabilmektedir.
Vücut Yağlarının Faydaları
Vücutta bulunan yağların olumlu etkileri şu şekilde sıralanabilir:
Yerli steroid alınabileceÄŸine dair görüntülenen internet siteleri kötü niyetli kiÅŸilerin yönetiminde olan internet siteleridir. Steroid…
Vücut yaÄŸlarının yakımı esnasında kas kütlesinin artmasını saÄŸlayan steroidler hem vücut geliÅŸtirme sporu ile profesyonel…
Steroidlerin kas kütlesini arttırmak amacı ile tüketilmesi özellik vücut geliÅŸtirme sporu ile profesyonel olarak ilgilenen…
Anabolik steroidleri satın almak için kullanılan yollar genel olarak internet platformları aracılığı ile gerçekleÅŸtirilmektedir. Sporcu…
Steroid orijinalliÄŸinin anlaşılması olası saÄŸlık problemlerinin önüne geçmek açısından oldukça önemlidir. Steroidler vücut içerisinde üretilen…
Steroidin kas yapma amacı ile kullanımı özellikle vücut geliÅŸtirme sporu ile ilgilenen ya da spor…