En Kaliteli Steroidler Nerede Satılır?

Kaliteli steroidlerin temini, reçeteli kullanım ile ya da seri numaralarının kontrol edilerek ürünün orijinallik garantisini veren internet platformlarının aracılığı ile yapılabilmektedir.

Steroid çeşitli hastalıkların tedavi edilmesinde tedavi yöntemi olarak kullanılabilmektedir. Bu durumlar için kullanılması gereken steroid temini kişinin kendi kararı ile değil, hastalığın tedavisini yöneten doktorun yazdığı reçete aracılığı ile yapılır.

Steroid özellikle vücut geliştirme sporları ile ilgilenen ya da bu sporlar üzerinde kariyer hedefi olan kişiler tarafından dışarıdan takviye olarak alınmaktadır. Ancak dışarıdan alan takviye miktarı, bir hastalık durumunda doktorun reçete ettiği steroid miktarın oldukça üstündedir.

Kişisel kullanım için steroid temini yapmak isteyen kişiler, bu taleplerine çeşitli internet siteleri ya da sosyal medya platformları aracılığı ile yanıt aramaktadırlar. Bu noktada seçilecek olan platformun güvenilirliği oldukça önemlidir. Steroid kullanımı kendi başına tehlike arz eden bir durumdur. İnternet üzerinden güvenli içeriklere sahip olmayan, sahte steroid kullanımı kişiyi geri dönülmez sağlık problemleri ile yüz yüze getirebilir. Bu sebep ile steroid alışverişi yapılırken, ürünün seri numarasının kontrol edilebileceği, bu kontrol noktasının güvenli olacağı bilindik sitelerden alışveriş yapmak, kaliteli steroid temini açısından oldukça önemlidir.

Steroid Temini Yasal Mıdır?

Yasal steroid alımı yalnızca doktor tarafından reçete edilen steroidler için geçerlidir. Tedavi dışında kullanılmak istenen takviye steroidlerin, kişilerin sağlıkları üzerinde pek çok olumsuz etki bırakmaları sebebi ile ülkemizde satışları yasal değildir.

Steroid Kullanımı Ne İşe Yarar?

Steroidin kullanım amacı kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Bazı kişiler çeşitli sağlık sıkıntıları sebebi ile doktor kontrolü altında steroid kullanırken, bazı kişiler vücut geliştirme amacı ile steroid kullanabilmektedir.

Steroid, böbreküstü bezleri vasıtası ile üretilen kortizol hormonunun, insan tarafından yapılmış olan bir taklididir. Kortizol hormonu, insan metabolizmasının işleyişi üzerinde aktif rol oynayan, vücudun bağışıklık sistemini ve stres dengesini etkileyen bir hormon türüdür. Vücudumuzda çeşitli sebepler ile iltihap oluşumu ortaya çıkabilmektedir. Ortaya çıkan iltihaplı durumların tedavi edilmesi amacı ile kortikosteroid grubunda yer alan steroid içeren ilaçlar kullanılmaktadır.

Sporcuların ya da spor ile ilgilenen kişilerin dışarıdan takviye olarak aldıkları steroid çeşidi, anabolik steroidlerdir. Bu steroidler erkeklik hormonu olan testosteronun yapısına benzeyen ve testosteronun gösterdiği etkileri oluşturmaya çalışan taklit maddelerdir. Anabolik steroid grubu insan yapımı, yapay hormonsal takviyeler oldukları için kortikosteroid gurubundan tamamen farklıdır. Bu tür steroid kullanımı ile vücudun kas kütlesinin arttırılması ve kişinin daha güçlü olması hedeflenmektedir.

Steroid Kullanımı Niçin Zararlıdır?

Steroid tüketiminin zararlı olması, vücutta var olan testosteron dengesinin bozulmasından kaynaklanmaktadır. Sağlıklı bir erkeğin vücudunda bulunması gereken testosteron, kendi sağlık döngüsü de göz önünde bulundurularak tıbbi teknikler ile belirlenmiştir. Bu miktar steroid kullanımı ile artar. Vücuda oluşan fazla testosteron miktarı çeşitli problemlerin ortaya çıkmasına sebebiyet verir.

Steroid Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Steroid kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar her tür steroid için aynı adımları kapsamaktadır.

Hem doktorların hastalıkları tedavi etmek amacı ile uyguladıkları tedavi yöntemlerinde kullanılan reçeteli steroidler hem de reçetesiz olarak tüketilen hormon takviyelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, ilaçların kullanım dozunun aşılmamasıdır.

Hastalıkların tedavisi amacı ile kullanılan steroid ilaçların, belirlenen uygun dozdan fazla tüketilmesi mevcut hastalığı iyileştirmediği gibi kötüleşmesine ya da daha farklı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Steroid Kullanımının Zararları Nelerdir?

Steroid tüketiminin zararları kısaca şu şekilde özetlenebilir:

  • Ani kas artışından dolayı ortaya çıkan, böbrek, karaciÄŸer ve kalp damar hastalıkları,
  • Tüketicinin memelerinde fazla yağın depolanması sonucu ortaya çıkan meme büyümesi,
  • Ä°ktidarsızlık,
  • Cilt rahatsızlıkları,
  • Henüz boy uzunluÄŸu geliÅŸimi tamamlanmadan tüketildiÄŸinde boy geliÅŸiminin durması,
  • Testis küçülmesi,
  • Sperm sayısında azalma ya da sperm sayısının sıfırlanması,
  • Adet döngüsü düzensizliÄŸi,
  • Vücutta aşırı kıllanma,
  • Ses tellerinde kalınlaÅŸma,
  • Kolesterol dengesinin bozulması,
  • Depresyon durumuna baÄŸlı olarak intihara meyil,
  • Aşırı sinir hali

Yukarıda belirtilmiş olan tüm olumsuz durumlar, anabolik steroid tüketimi sonrasında ortaya çıkabilecek olan durumlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir